Søk
  • sampaub

Har du problemer med bladlus? Fortvil ikkeDet varme været har ført til at bladlussesongen har eksplodert. Du har kanskje merket det? Små grønne kryp som suger saften av nye planter. Eggene klekkes på våren og etter dette tar det bare et par dager før de reproduserer igjen. Varmt og tørt vær er en typisk faktor som kan påvirke utbredelsen av bladlusa.


Skaden skjer når bladlusa suger saften ut av planten, og skiller ut giftstoffer som får bladene til å krølle seg sammen og de nye skuddene blir misformet. Selv om angrepet sjeldent er dødelig, vil veksten til planten hemmes.

Roseskudd angrepet av bladlus. Bilde: Privat


Det er mange måter å kvitte seg med bladlusa, noen kortvarige løsninger er å trimme den veksten som er spesielt hardt rammet, fjerne de fysisk ved hjelp av hender eller hageslange, eller behandle planten med grønnsåpe.


Det mest effektive er likevel å sprøyte planten. Vi i Verde Hageplanlegging er autoriserte til å bruke denne giften, som er den mest effektive metoden å bli kvitt bladlusa.

Gartner Tomas sprayer infiserte planter. Foto: privat


Ring Bygartner Bente (40231344) for en uforpliktende prat hvis du har spørsmål eller trenger hjelp med bladlus. Vi tilbyr også fullt vedlikehold av alle typer planter, særlig roser. Slik kan vi hjelpe deg med vakre roser til sommeren. Roser trives aller best med nøye vedlikehold og jevnlig trimming.


En av våre rosebed på Frogner. Foto: Privat


447 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle